Bosu, flexi bar, pilates bar, sztep pad, súlyzó, óriáslabda, puha labda, fitneszszalag
. Bőséges eszköztár szolgálja a Rammgym alakformáló óráinak vendégeit. Óra közben gyakran INKVIZÍCIÓS KELLÉKTÁRKÉNT éljük meg, de az edzések MÁSNAPJÁN örömmel tapasztaljuk: nyoma sincs a helytelen ízületi terhelésből fakadó derék-, könyök- és térdfájásoknak. Ezek az eszközök tökéletesen karbantartják irodákban sorvadozó testünk. Számítógép előtt görnyedezve, autóból ki-be kelve maximum kávéfogyasztáshoz használjuk bicepszünk, nyújtózkodáshoz törzsizmaink.

A mai ember életmódjához megfelelően alkalmazkodó fitneszeszközök azonban nem feltétlenül egy ultramodern ortopédiai laborból érkeznek a tornaterembe – hanem sokkal inkább közvetlen környezetünkben keresendők.

A divatrajongók éves bibliájaként ismert őszi Vogue-szám  többszáz oldalon jelenik meg és átlagban 1-2 kilogrammot nyom, azaz tökéletesen kiváltható vele egy kisebb női súlyzó. Néhány évvel ezeleőtt a Refinery29 magazin szerkesztőségének felkérésére egy neves fitneszguru külön gyakorlatsort állított össze egy- illetve két Vogue-ra szabva.

 

Edzőtermi eszközöket kiváltó life hacking ötletekkel manapság már elrekeszthető az Ördög-árok.

Vicet félretéve: érdemes az értelmes ötletekre figyelni…

Nemrég dobták piacra a súlyzózást forradalmi ötlettel továbbfejlesztő X-CO trainer elnevezésű eszközt. A leginkább egy sima alumínium csőre emlékeztető henger egy lényeges dologban különbözik a klasszikus súlyzóktól: belsejét híg masszával töltik, amely a mozgással összhangban ide-oda lötyög a csőben.

Ez az ide-oda mozgatás egyidejűleg feszít meg ellentétes izmokat – bicepszet és a tricepszet egyaránt. Ezt nevezzük reaktív hatásnak.
A REAKTíV MOZGÁS arra ösztönzi a mélyen fekvő kötőszöveteket, hogy gyorsabban és nagyobb számban állítsanak elő új sejteket. Ez az, amiért az X-CO forradalmi újdonságnak számít a többi súlyzóval szemben. A szalagok, inak és az izomkötőszövet egyszerre erősödnek és regenerálódnak egy intenzív X-CO tréning során.

 

A hengerben található massza lökése a mozgás során bekapcsolja a core izmokat, melyek körbeölelik a medencét és az ágyéki szakaszt. A megfeszített has-, hát- és farizmok egy biztos központot hoznak létre mozgás közben. Az így intenzívebbé váltedzés hatékonyabbá teszi a mozgást, védelem alá kerülnek az izületek
!

 

Az X-CO szinte minden egyedi jellegzetességével elbír, adott esetben kézhez állóan kiváltja a palackos ásványvíz.

(egy alumínium hengernél lényegesen kellemesebb egy jól formált pillepalackot markolászni edzés közben)

 

 

 

 

 

 

 

 

Edzéseinken nemrég honosítottuk – fogadjátok szeretettel legújabb “lifehacking” fitneszeszközünk: a VIZESPALACKOT 🙂