Szeptembertől folytatódik a Fit Kid a RammGymben!

“Ne feledd a fitness életforma szépség és egészség kulcsa”

 

 

 

A Fitness Team Budapest bemutatkozója

Mi a Fitnesz?

A fitnesz (gyakran angolosan: fitness) olyan életforma, amely a jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a vérkeringés tartós teljesítőképességnek fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe.

A wellnesstől alapvetően az különbözteti meg, hogy nagyobb szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés.

Az 1990-es évek közepén Fitnesz Világbajnoki címet szerzett Béres Alexandra szerint:

„A fitness elsősorban optimális fizikai és pszichikai működési harmóniát, szociális
alkalmazkodóképességet, a mindennapok optimális cselekvő- és
teljesítőképességét jelenti. Állapot, mozgalom és életforma.”

Mi a Fit-Kid?

A Magyar Fitness Szövetség 15 éve foglalkozik olyan programok szervezésével, amelyek segítik a gyermekek, egészséges életmódra nevelését, ill. a prevenció
fontosságának elterjesztését a gyermekek körében. Ennek szellemében szervez 7-17 éves korú lányoknak és fiúknak évente 10-12 rendezvényt, ahol a versengések
mellett hasznos információkhoz jutnak a gyerekek a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás az egészség megőrzésének jelentőségéről.
A Fit Kid mozgásanyaga: talajtorna (akrobatika), aerobick, ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik, ez adja a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját.

Bővebb infó csapatunkról: www.facebook.hu/fitnessteambudapest

 

Fitness Team Budapest Bemutatkozó

Mi is az Óvodás Fit-Kid?

Az Óvodás Fitnesz nem csupán óvodai torna, hanem egy teljesen új, egészségmegőrző, képességfejlesztő mozgásprogram.

Az Óvodás Fitnesz a testmozgás, egészségmegőrzés és a testkultúra azon területe, amely a gyermekek testi, lelki fejlődését elősegíti és megtanítja őket az egészséges
életvitel folytatására és ezen értékek megőrzésére.
Az Óvodás Fitnesz órákon csoportosan játékos formában foglalkoztatjuk a gyerekeket és kisebb csoportban végzett egyéni speciális gyakorlatokat is tanítunk.

A FITNESSTEAM BEMUTATKOZÓJA ITT MEGTEKINTHETŐ

 

 

Ezek olyan speciális gyakorlatok, amelyek:

  • tartásjavító
  • egyensúlyt-
  • koordinációt-
  • finommotorikát-,
  • állóképesség fejlesztő
  • koncentráló képességeket fokozó gyakorlatok

A gyakorlatokat zenére is végezzük, az utánzásos és játékos formájú gyakorlatvezetéssel. Így minden foglalkozáson zenés fejlesztést is alkalmazunk, hogy a koncentráló képességet a keresztezett adaptáció segítségével fokozzuk. Sőt a zene ritmusának felhasználásával a gyerekek ritmusérzékét is fejlesztjük. A zene alkalmazása nagyon fontos, mert a zene alapjában véve is mozgásra csábít, serkentően hat a gyerekekre és elterelik a figyelmet a gyakorlatok nehézségéről is.

Korosztályok:

3-4 éves
4-5 éves
6- éves

Az Óvodás Fitnesz órákra járó gyermekek az évvégén Iskolai előadáson bemutathatják az 1 év alatt elsajátított tudásukat, illetve az Óvoda külön kérésére az ünnepi eseményekre (pl. Karácsonyi műsor) is felkészítem őket.

2014-től a MAFIT által szervezett FIT-KID versenyeken lehetőségünk van az Óvodás csoportjainknak összeállított gyakorlatokkal bemutatózni a színpadon, ahol minden ovis „versenyző” ajándékban részesül. 