…Mi most szeretnénk egy olyan közös füzetet, könyvet nyitni, melyben a Rammgymhez kötődő élményeinket, tapsztalatainkat lehet névvel vagy név nélkül megosztani….

 

 

A FÜVESKÖNYV – Márai Sándor óta tudjuk – nemcsak testi bajok gyógyítására szolgáló gyógynövények lexikona lehet, hanem lelki gondokat orvosló tanácsok, bölcsességek gyűjteménye.


A VENDÉGKÖNYV/PANASZKÖNYV jelenségét jól ismerjük: kávézók rejtett sarkában porosodó, szamárfüles jegyzettömb formájában, vagy közértek mászkos csomagolópultjához, spárgával kötve, csupa-csupa panasszal, rágalommal zsúfolva. Itt így is hívják: panaszkönyv.

Mi most szeretnénk egy olyan közös füzetet, könyvet nyitni, melyben a Rammgymhez kötődő élményeinket, tapsztalatainkat lehet névvel vagy név nélkül megosztani.

Panaszkodhatunk is, névtelenül, kiönthetjük lelkünket, elvégre azért vannak a barátok, hogy meghalgassanak, talán valamelyikünk mégis tud egy jó szóval, tapasztalattal segíteni.
Írásban, e-mailben, szóban, közösségi oldalon. Azt szeretnénk, hogy a mi közösen írott füveskönyvünkből mindannyian, közösen gyógyulhassunk, okulhassunk, tanulhassunk.

Mert a közösségi gondolkodás fontos dolog.

 

 

 

Könnyedén elsiklunk már az agyonhasznált kifejezés felett „POZITÍV gondolkodás”, pedig nem ártana elgondolkodni rajta: értjük-e, gyakoroljuk-e...

Osszuk meg életünk egy pillanatát, tapasztalatát – talán előrelendíthetjük vele mások életét.

Higgyük el, megfizetődik, a jó gondolatok visszatérnek hozzánk, leginkább akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá.

A fölös kilóktól való megszabadulás, az egészséges vitalitás és formák visszaszerzése, karban tartása, vagy bármilyen jó tapasztalat, ami itt itt tanultunk. Akár egy jó recept, amit itt hallottunk, a torneteremben, vagy egy nagyszerű népi gyógymód, vagy egy cseles gyerek-/férjnevelési gyakorlat.

Márai szavaival élve, a mi könyvünk is csak tanulni akar – és leginkább saját magunkat megismerni tanít. Ezt szeretnénk, kívánjuk mindannyiunknak.


Írjatok, üzenjetek, osszátok meg:

1. NÉV NÉLKÜL,  TORNATERMÜNKBEN ELHELYEZETT VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

2. A rammgym2094@gmail.com címre

3. Közösségi oldalunkon, itt