A RammGymben évek óta gyakorlott bodyART® edzésprogram keretében, a közelmúltban új, összegző óratípus született, a bodyART Structure®.

Az új program szerzője a bodyART alapítója, Robert Steinbacher

 

MIÉRT?
Az elmúlt évek során megszokhattunk, hogy egy-egy új program alkotói az ún. bodyART® Warrior csapathoz csatlakozó új, kreatív emberek közül kerültek ki pl. Alexa Lee, Julia Przybilka, Janni Giannikakis.

A változatos egyéniségeknek köszönhetően a bodyART® változatos óratípusokkal gazdagodott (Stretch, Flow, DeepWork stb).

Az új, Structure-ágat, az alapító, Robert steinbacher jegyzi.  
Célja és lényege a bodyART® gyökereihez való visszatérés – minden eddigi tapasztalat és új tudás felhasználásával.

Az ELMÉLET
A mindennapjainkban fokozódó stressz, és állandó rohanás mindannyiunkból kivált egyfajta elvágyódást a nyugalom, a harmónia, és a belső egyensúly felé.
Erre az útkeresésre ad megoldást a bodyART®-filozófiája.
A bodyART® egy olyan tréningrendszer, amely belülről kifelé dolgozik.
A Yin Yang ellentétpár, az 5 elem, és a hozzájuk tartozó energiák, és a rendszerezett, struktúrált rituálék elvét használva a bodyART® a holisztikus test-lélek harmóniára törekszik. Csak kiegyensúlyozott lélek hordozhat szép, és kiegyensúlyozott testet.

GYAKORLAT
A strutúra szó általánosságban összekapcsolást, építkezést, ésszerű szerkezetet jelent.
A bodyART® Structure az alap tréningrendszer, a bodyART® megerősítésére születetett speciális modul, célja a bodyART® struktúráját rögzíteni, értelmét alátámasztani, egyedi jellemét erősíteni

A bodyART® alappillérei
– Az 5 elem és energiái
– YING-YANG elv
– erő, és tudatosság, terápia és jóga inspirálta gyakorlatok
– szekvenciális mozgások

A csoportos fitnesz tornában két nagy csoportot ismerünk: vannak olyan edzők, akik meghatározott struktúra alapján építk fel óráikat és vannak olyanok, akik szabadelvű, spontán órákat tartanak.
A bodyART® megalkotói szerint a struktúráltan, rituálisan végzett gyakorlatok hatékonyabbak, erősebb fókuszt adnak, belső nyugalomra, és koncentrációra tanítanak

A bodyART® Structure órákon az általános bemelegítő gyakorlatok után 2 nagy fejezetet tapasztalhattok, az első, Yang-fázisban (kb 15 perc), erőteljesebb, lendületesebb gyakorlatokat végzünk. Ezek a gyakorlatok jó hatásal vannak a szív- és érrendszerre, stresszoldó, adrenalinégető hatásúak (“kitomboljuk” magunkat).
Az óra következő szakaszában (YING, vagy hold-szakasz) lassabb, statikusabb, belső fókuszra irányuló mozgásokat gyakorolunk, végül pedig következik egy aktívabb és egy passzívabb nyújtási szakasz.

A bodyART® Structure órák mozdulatsorai letisztultan, tudatosan épülnek egymásra – figyelembe véve, hogy milyen a résztvevők képessége, aktuális fizikai, lelki állapota.
Gyertek, próbáljátok ki szabadon, és kötöttségek nélkül.

A bodyART® órákat ajánljuk minden tudatos mozgásokat kedvelő vendégünknek!