Az ún flexi bar a test CORE izmainak fejlesztésére szolgál.
A flexi-Bar egy sokoldalú fitnessz eszköz – lényegében egy két végsúllyal ellátott hosszú, üvegszálból készült rúd.
Ha megrezegtetjük ezt a rudat – a mozgás elindításával a két végsúlyból induló rezgésszám, frekvencia áttevődik a középső fogó részre, onnan pedig a mozgó karra, azon át pedig teljes testünkre. Kezdő flexi-barosok először mindig a vállöv izmaival mozgatják a Flexi-Bar-t, majd miután megtanulják tökéletes technikával mozgatni, a hát mélyizmai és a hasizmok lesznek az elsődleges mozgató izmok.
(A CORE izmok azoknak az izomcsoportoknak az összessége, melyek stabilizálják és kontrollálják a has- és medencetájéki mozgásokat).
Az eszköz megmozgatásának kulcsa a folyamatos rezonancia, amely mozgatása felllazítja a core izmokat így hosszanti irányban megnyújtják a gerincoszlopot és biztosítják annak sértetlenségét.
Más megközelítésben: függőlegesen támasztják meg a gerincet megállítva annak összeomlását, illetve eltörését.

FŐ ELŐNYEI
-Hatékony mindenfajta hátfájdalmak kezelésére.
-Erősíti a kötőszövetet.
-Erősítí és laposra formálja a hasizmokat.
-Javítja a testtartást.
-Preventál és rehabilitál, javítja a koordinációt és az egyensúlyt.
-Segíti a terhesség utáni gyors rehabilitációt.

Amikor mozgásba hozzuk a Flexi -Bar-t elsődlegesen a hát- és hasizmokat hozzuk működésbe. Ez a folyamat elindítja, hogy több vér jusson az izmokba így még több oxigént juttatva a szövetekbe, ami eltávolítja a salakanyagokat az izmokból.
Végeredményül a core izmok erősebbek lesznek, amelyek hatásos védelmet biztosítanak a hát stabilizációjához, így fájdalommentességet eszközölnek az amúgy is megterhelt és túlhajtott gerinc számára.
A Flexi-Bar egy tökéletes eszköz mindenkinek, aki a túlhajszolt életvitel közben saját core izmainak csúcsformában tartására törekszik.

A cikk második része itt megtekinthető