Ramm Dóra és Edina a Ramm Gym vezetői a nagykovácsi Ramm Gym tornaterem tulajdonosainak páros névjegye.

 

Van aki visszatérő (vagy mindig is hiányolt) formáját, van, aki vitalitását és van, aki kiegyensúlyozottságát köszöni nekik. Találkozhattunk velük a  Duna TV képernyőjén, de leginkább nagykovácsi tornatermükben érdemes Őket felkeresni.
 
Ramm Dóra és Edina a Ramm Gym vezetői a nagykovácsi Ramm Gym tornaterem tulajdonosainak páros névjegye.
 

Csillagjegy
Az oroszlán jegyében születtek (5 perc különbséggel Dóra az első).

Iskola, végzettség

Testnevelési Egyetem – sportmenedzser szak
Testnevelési Egyetem – TFTI – aerobik edző
International Wellness Institute – személyi edző
International Wellness Institute – step edző
FLEXI-BAR R,, Xco – tréner
FITT-BALL edző
Mad Dogg Athletics -Spinning edző
bodyART TM School Hungary: bodyART® – basic
bodyART TM School Hungary: bodyART® – contact
bodyART TM School Hungary: bodyART® – dynamic
bodyART TM School Hungary: bodyART® – stretch
bodyART TM School Hungary: bodyART® – deepWORK – basic
bodyART TM School Hungary: bodyART® – Flow I-II
bodyART TM School Hungary: bodyART® – Medical and Recovery
bodyART TM School Hungary: bodyART® – deepWORK – Teaching by Elements

 

 

 

Család
Edinának három kislánya van, Teodóra, Panna és Kata (a nagylányok baletteznek, néptáncra és majorett-re is járnak)
Dóra boldog házasságban él férjével, aki nem szakmabeli; kisfiúk Marcell – úszik és karatézik, nagyobbik lányuk Maja – balettezik, néptáncol és majorettre jár, a legkisebbik Sárika, az örökmozgó 🙂

Kedvenc időtöltés, évszak…
Edina kedvenc évszaka a nyár, mert majdnem minden évben ilyenkor egy kevés időt a tengerparton töltenek, és a kertben sütögetnek, pihennek.
Ételek közül minden, ami egészséges és finom.
Filmekből: a kedves, romantikus műfaj
Dóra kedvenc évszaka a tavasz “mert a tél után nagyon jól esik a napfény és a virágok illata”
Filmekből: a romantikus, de a nehezebb, megrázó is jöhet

Budapesten nőttünk fel egy nagy kertes, többlakásos villában. Nagyon eleven gyerekek voltunk, télen-nyáron egész nap a szomszéd gyerekekkel a kertben játszottunk. Egészen kis korunkban is ez az elevenség megmutatkozott, csupán egyetlen napig maradtunk meg a járókában. Egyikünk lekuporodott, a másikunk pedig a hátára állva kimászott a járókából, majd kihúzta egyikünket és szabadok voltunk. Kisiskolásként nem érdekelt bennünket a tanulás. Rengeteget bicikliztünk, rohangáltunk, a teraszon anyukánk ruháiban táncoltunk, labdáztunk, ugróköteleztünk, gumiztunk. Kedvenc tantárgyunk a testnevelés és a biológia volt, ez egészen a gimnázium utolsó évéig így is maradt. Mindig a testnevelő tanárok kedvencei voltunk. Rengeteg barátunk volt, hosszú évekig mindkettőnk legjobb barátja egy óvodáskori barát/fiú volt.  A családban anyukám édesanyja és az ő testvére volt nagyon jó sportoló, de később nekik nem ez lett a hivatásuk. Elevenségünk miatt anyukánk mindenfelé vitt benünket sportolni. Először  versenyszerűen úsztunk, de anyukánk sajnos ezzel nem egyezett. Ezután atlétikára jártunk, végül megtaláltuk igazi helyünket, Berczik Sári nénihez jártunk művészi tornára 5 évig. Ezt folytattuk jazz és- klasszikus balettal, step tánccal és versenytánccal. Kamasz éveinkben táncórákra jártunk, egészen 18 éves korunkig.
Nagyon szelíd kamaszok voltunk, szabadidőnkben télen korcsolyáztunk, moziba jártunk, nyáron strandoltunk,  bicikliztünk, kirándultunk. A gimnázium után sajnos az akkori gazdasági, politikai helyzet miatt eltávolodtunk a tánctól,  és elkezdtünk versenyszerűen aerobikozni.  Edzőnk (Sinkó Andrea) kérésére elkezdtünk órákat tartani, és elvégeztük a TF középfokú edzői  szakát.
Természetesen kihasználtuk az ikerség adta előnyöket, vizsgáztunk egymás helyett és még randira is elmentünk a másik helyett. De igazából ez nem a mi formánk, mert nem szeretünk senkit sem becsapni így ez nem fordult elő túl gyakran.