A gépet Joseph Pilates fejlesztette ki kórházi ágyakból az I. világháború idején, mikor internálótáborba került és módszerével elkezdte tornáztatni a sérült, rokkant katonákat.

Rugókat, köteleket szerelt a kórház néhány ágyára és ezek segítségével mozgatta az ott fekvő betegeket, akik így hamarabb felépültek.

Az azóta eltelt közel 100 év alatt az ágyakat és Pilates módszerét továbbfejlesztették és rengeteg gyakorlat áll már rendelkezésünkre, hogy testünk rugalmasságát és erejét reformeren csiszoljuk.

A reformer edzés lényege, hogy a rugók és kötelek segítségével az izmokat – edzettségünk szintjéhez mérten – erősíthetjük. Vagyis annyi rugót teszünk be vagy veszünk ki a gépből, amennyit meg tudunk nyújtani.

A reformeren sokféle gyakorlat elvégezhető: lehet hason, háton feküdni, ülni, térdelni, állni, az alátámasztási felület nagyságát változtatni, ezáltal fokozni vagy mérsékelni a kihívásokat testünk számára. Mivel a különböző testhelyzetekben másként hat ránk a gravitáció, változik a test súlypontja, így az izmok is másként fognak dolgozni. Például ugyanaz a mozdulat térdelve vagy hason fekve teljesen már érzetet fog okozni és más lesz a hatása is.

Az edzés során koncentráltan, a feladatokra fókuszálva mozgatod meg szinte az összes izmodat.

Kiknek ajánljuk?
Mindenkinek, aki szép, harmonikus testet szeretne. Azoknak is, akik a sérülések után szeretnének felépülni, visszanyerni erőnlétüket, akik a helytelen testtartások vagy mozgásminták miatt nem egyformán erős izmokkal rendelkeznek. De éppen így kiváló professzionális versenyzők számára, akik a túlfeszített, túlhajtott izmaikat szeretnék nyújtani.