Egy túlméretes labda társaságában fitness-tornázni kicsit bizarrnak tűnhet, ráadásul
időpazarlónak is: „nyugis szuszogás hátfájósoknak, a zsírpárnák meg békésen dagadoznak”.

Aki kipróbált már egy ilyen edzést, tapasztalhatta, súlyos tévedés az óriásra nőtt labdára „csupán” gyógyászati segédeszközként tekinteni.

 

Mi mindenre jó? Például – meglepő módon – combfeszítőnk kőkemény és utánozhatatlan megdolgoztatására.

A labdán ülve egyensúlyozó izmainknak kisebb erőbevetéssel kell dolgozniuk, mint
alátámasztás nélkül, így egy Fit-Ball-edzésen jóval könnyebb megtartani a zsírégetéshez legkedvezőbb 60-70%-os egyéni aeorob zónát. Minden ilyen tréning biztos lépés a vágyott testsúlycsökkenés felé.

A labdán rugózva, a percenkénti 120 ütközés mintegy speciális cellulitisz-masszázsként teljesen átmozgatja, felmelegíti a combon, fenéken lerakódott makacs zsírsejteket tartalmazó testfelületet. Heti minimum kétszer végzett 60 perces zsírégető Fit-Ball tréning már pár hét alatt látható javulást hozhat az érintett testfelületeken.

Állandó, dinamikus izommunkára készteti a törzs izmait, a csípő, a comb, sőt a lábszár izmait. A legnagyobb tömegű izomcsoportok dolgoznak, a sérült ízületek teljes védelme, sőt állandó mozgatása mellett.


1910 óta használnak mozgássérültek és idegrendszeri problémákkal küzdők terápiás sportolására
 hatalmas labdákat. Hatásos eszköznek bizonyultak pl. a sérült sportolók és táncosok gyorsabb felépülésének segítésében. Kitűnően alkalmazták az izmok, ízületek, mozgékonyságának, flexibilitásának és erejének javításában. A Fit-Ball-tréning kíméli, tehermentesíti a boka és térd ízületeit, mert a labdában lévő levegő elvezeti csont- és ízületi rendszerünkről a gravitációs erők nagyobb tömegét.

Ezek az edzésórák fiatalon tartják a porckorongokat, megelőzhető vele a csontritkulás, megkönnyíti a légző és emésztőrendszerek működését, az állandó egyensúlyozás pedig frissen tartja idegrendszerünket.

A Fit-Ball változatos felhasználhatósága lehetővé teszi, hogy egymástól egészen különböző életkorú és edzettségű emberek együtt sportolhassanak, más és más célt érve el egy ugyanazon eszközzel.

 

 

 

 

 

A fotók és információk a Fit-Ball forgalmazójától, az R-Medtől származnak.