A bosu, vagyis egyensúly tréner valamennyi edzéstípusba beépíthető, legyen szó Pilatesről, jógáról vagy funkcionális tréningről. Nálunk a stúdióban a bosut a kondicionáló- és funkcionális tréning órákba, valamint a köredzésekbe integráltuk. Ezeken az órákon a kardió gyakorlatok mellett alakformáló, izomfejlesztő, dinamikus nyújtó gyakorlatokkal egyaránt találkozhatsz. Órarendünkben mint bosu tréning találod meg.

Mit jelent a bosu?

Az angol both sides up rövidítése, vagyis mindkét oldalát kitűnően lehet használni az edzésekben.

A bosu tökéletes sporteszköz az egyensúly fejlesztéséhez. Az egyensúly minden mozgás alapja, így a bosu edzés segít bennünket abban, hogy mozdulataink még tudatosabbá váljanak.

Milyen jótékony hatással van a testünkre ha bosuval edzünk?

AZ INSTABIL KÖZEGBEN TÖRTÉNŐ EDZÉS MIATT EGYEDÜL ÁLLÓAN FEJLŐDIK:

  • mély izomzat
  • agy-ideg-izom kapcsolatok
  • izületi stabilitás
  • állóképesség 

Az eszköz használata igen fontos szerepet tölt be a Core stabilitás fejlesztésében.

A Core izomzat a legfontosabb kapcsolat a felső és alsó test közötti mozgásokban és biztosítja, hogy a mozgás minták és készségek -, melyekre szükségünk van a sportban, és a napi tevékenységeinkben – kiemelkedően fejlesszük.

A Core izmok azokat a mély-izmokat jelentik, amelyek az első ingereket kapják az agyból is továbbítják a további izomcsoportok felé. Fejlettebb Core izomzattal a többi izomcsoport is jobb eredményre képes.