Mi az a BOSU?

A BOSU napjaink egyik kedvelt fitnesz eszköze, úgy néz ki, mint egy nagy, félbevágott labda. A gumi félgömb mindkét oldalát használva , feladatoktól függően, egyensúlyozva kell végezni a gyakorlatokat.

Honnan származik?

A BOSU egyensúly tréner az Egyesült Államokból származik. Neve, a „booth sides up” rövidítéséből ered, arra utalva, hogy mindkét oldala – a puha és rugalmas labda része, valamint a kemény úgynevezett platform része is – használható. Gyógytornászok, sportszakemberek fejlesztették ki, és eleinte a rehabilitációban alkalmazták.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, aki szereti az újdonságokat, kihívásokat, kortól és nemtől függetlenül.

Miért jó a BOSU-val edzeni?

A módszer hatékonysága a BOSU instabilitásának köszönhető, amely folyamatos koncentrációra és tudatos testmozgásra késztet a gyakorlatok közben. Amint ráállsz a BOSU-ra, a gerincet és a csípőt stabilizáló izmok intenzív munkába kezdenek.
Emellett:

  • fejleszti a testtudatot, a koordinációt
  • fejleszti az állóképességet
  • jó zsírégető
  • speciális mozgásanyagával oldja a stresszt
  • kíméli az ízületeket

 

Miben különbözik más zsírégető tréningtől?

Abban, hogy a BOSU-t használva több dimenzióban tudnak dolgozni az izmaid és ízületeid, valamint sokkal kisebb az ütközési erő, így jobban kíméled az ízületeidet. Játszva a zenével, a kisebb- nagyobb szökkenésekkel, és joggolásokkal, alacsony illetve magas intenzitású gyakorlatokkal, a BOSU edzés könnyen egy igen élvezetes és hatékony cardio edzéssé is válhat.